Ondanks dat Nederland de nodige militaire bijdragen levert aan zijn bondgenoten, zit “dienen” bij de meeste Nederlanders niet in het bloed. We staan daar heel anders in dan bijvoorbeeld de Amerikanen. CrossFit is overgewaaid uit de VS en daarmee ook de Hero WODs. Wij houden van onze vrijheid en vinden dat er vaker stilgestaan mag worden bij het bijzondere werk van militairen en zogenaamde first responders (politie, brandweer, ambulance) en de offers die zij brengen. Vrijheid is namelijk niet gratis. Daar is voor betaald door mensen die dienen. En ja, ook in Nederland hebben we die mensen.

In het verlengde van die gedachte draaien we ook elke maand twee Hero WODs. Het is elke keer zwaar en iedereen komt zichzelf één of meerdere keren tegen. Maar dit ongemak is maar tijdelijk en aan het eind kan iedereen weer gezond naar huis. Voldaan, dankbaar… en vrij.