Elke maand draaien we twee Hero WODs om stil te staan bij het bijzondere werk van militairen en first responders. Mensen die werkzaam zijn in deze beroepsgroepen kiezen er allen voor om te dienen en brengen hier grote persoonlijke offers voor. Helaas brengen sommigen het grootst mogelijke offer…

Vandaag deden we een WOD ter ere van Brad Harper. Brad was een brandweerman en deze WOD is samengesteld door twee boxen met eigenaren uit de brandweer community (CrossFit Incendia en SpartanFit CrossFit). Ze deden op 25 mei 2013 deze WOD om geld op te halen en zo Brad’s familie te ondersteunen.

Hieronder volgt een korte beschrijving en toelichting op deze WOD.

5 rounds for time of:
18 Kettlebell Swings, 32/24 kg
13 Burpees
23 Wall Balls, 9/6 kg

Bradley C. Harper, age 23, was a firefighter with the Phoenix Fire Department in Phoenix, Arizona. He was injured at the scene of a fire and died of those injuries on May 19, 2013. “Brad was a faithful Christian; a loving husband, son, and brother; and a loyal friend. He was a fitness and nutrition enthusiast, a junior high basketball coach, and a role model for his three younger brothers.” – From the National Fallen Firefighters Foundation

The rep scheme is a nod to Brad and the date of his passing. Although the date he passed away is listed as May 19, 2013 in some news sources, elsewhere it was reported as May 18, 2013 – which is the significance of the 18 reps in the workout. 5 rounds is for the month of his death, 18 reps for the day and 13 reps for the year. 23 reps is for the age of Brad when he had the accident.