Team Reset

Jeroen Westra

Head Coach
Brengt OCD terug in de mode

(Klik foto voor meer informatie)

 

Wendy Westra-Zwartjes

Coach
Sport -en Ontspanningsmasseuse

(Klik foto voor meer informatie)

 

Jeroen Westra

Jeroen Westra

Head Coach

Sportief was ik vroeger geen uitblinker. Sterker nog, sport stond me tegen en ik vond school veel belangrijker en leuker. Hier kwam verandering in toen ik vechtsport ontdekte en vooral in boksen kon ik mijn ei helemaal kwijt. Daar hoorde ook een stuk kracht -en conditietraining bij en zo ben ik in aanraking gekomen met CrossFit. Door middel van vechtsport, CrossFit en goed eten kwam ik in de vorm van mijn leven en maakte ik een ommezwaai van anti-sporter naar sportfanaat.

Nadat ik de docentenopleiding op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding had afgerond, ben ik beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht geworden.  Een rugblessure maakte helaas een abrupt einde aan dit avontuur. Ik ben toen een CrossFit box gestart, heb diverse extra opleidingen gevolgd en veel ervaring opgedaan.

Deze ervaringen hebben me geleerd dat goede training uit veel meer bestaat dan lomp stompen en afzien. De basis van mijn rugblessure was namelijk al gelegd voordat ik goed en wel begonnen was bij defensie en ook daarna bleef ik constant om blessures heen trainen. Dit ging van kwaad tot erger en voor ik het wist zat ik met een flinke burnout, overgewicht en middenin een traject richting een rugoperatie.

Dit dieptepunt was voor mij ook gelijk een omslagpunt en ik ben me gaan verdiepen in een andere, meer duurzame manier van trainen. In plaats van om mijn blessures heen te trainen ben ik juist op een veilige manier aan mijn zwakke punten gaan werken. Dit was absoluut geen quick fix. Het was confronterend, hard werk met veel pieken en dalen. Maar aan het einde van de rit kan ik zeggen dat dit traject me ontzettend veel geleerd heeft. Hierna was ik voor het eerst helemaal pijnvrij en heb ik het gevoel dat alles klopt. 

Dankzij de harde lessen die ik heb geleerd, wil ik anderen behoeden voor dezelfde fouten. Reset Training Center is het resultaat van dit voornemen. We draaien nog steeds op dezelfde kernwaarden die ik had toen ik begon: integriteit, doorzettingsvermogen, saamhorigheid, humor en respect.

We bieden een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn en waar je je fysiek, maar ook mentaal kan ontwikkelen.

TERUG NAAR BOVEN

Wendy Westra-Zwartjes

Wendy Westra-Zwartjes

Sport -en Ontspanningsmasseuse / Coach

Sport is altijd belangrijk geweest voor mij, mijn ouders vonden dat dit bij de opvoeding hoorde. Wel had ik een duidelijke eigen mening over wat ik dan wilde doen. Mijn moeder wilde dat ik op turnen en stijldansen ging, maar ik koos voor ballet en paardrijden. Dat paardrijden is mijn leven lang gebleven, maar de “side-dish” is een aantal keer veranderd. Ik heb van alles gedaan: van fitness tot kickboksen tot CrossFit. Uiteindelijk heb ik besloten dat mijn actieve levensstijl op stal mij voldoende lichamelijke uitdaging geeft.

Toen wij de kans kregen om het beheerderschap op ons te nemen op pensionstal De Paardenheerlijkheid op Landgoed Mariënwaerdt was dat voor mij een droom die uitkwam als paardenmeisje. Jeroen zag er ook wel mogelijkheden voor het starten van een sportschool.

Mij kom je tegen in de box als coach bij de verschillende groepstrainingen en als personal trainer en ik ben de sport- en ontspanningsmasseuse van onze box. Ik heb 9 jaar als fysiotherapeut gewerkt in een grote particuliere praktijk en kon dat niet meer goed combineren met mijn werk in de box en op stal. Dus nu doe ik eigenlijk alles wat ik leuk vind van de fysio maar dan vanuit een ruimte bij de box en ons huis. 

TERUG NAAR BOVEN